TEMA: HR – “Uoverskuelighed – Sociale Medier”

Skrevet af:
Bettina Wæde
Headhunter, Partner og Direktør i BWConsult & Co.

Uoverskuelighed var det første ord jeg tænkte på, da jeg blev bedt om at kommentere på Factbook2012. Jeg arbejder både som headhunter og jobcoach og mærker frustrationen hos såvel kunder som jobsøgere. Ingen er i tvivl om den betydning sociale medier har for tiltrækning af nye dygtige talenter og jobsøgere ved, at mange jobs formidles igennem Sociale Medier. Men hvor, hvordan etc. skabes et overblik – her mangler viden og nøjagtig som rapporten konkluderer.

Jeg råder altid jobsøgere til at have en klar strategi/gameplan for deres jobsøgning herunder synligheden i Sociale Medier. I Danmark er LinkedIn bl.a. et stærk værktøj til at skille sig ud som jobsøger, følge virksomheder og jobopslag, der annonceres igennem netværk. Det er mit indtryk, at både Facebook og Twitter  er langt mere anvendt i USA, når virksomheder skal rekruttere, men det har vi endnu ikke helt set i Danmark eller også har vi? Udfordringen er, hvordan vi vinkler jobannoncer/kampanger på disse medier til kandidaterne (her ses frustration hos mine kunder), især fordi kandidaterne i dag overvejende bruger Facebook mere privat…med andre ord vi mangler viden!

Det bekymrer mig også, at HR i denne undersøgelse oplever mindst udbytte ved ekstern brug af Sociale Medier og i øvrigt lavest forventninger. Hvordan hænger det sammen med jobsøgere, som hele tiden får at vide, at de skal øge deres indsats på Sociale Medier i jagten på drømmejobbet? Som jeg ser det – har vi således et mismatch i forhold til HR, ”eksperter” og jobsøgere!

Men tilbage til uoverskueligheden – hvad gør jobsøgere? Min første tanke er, hvilken App eller Dashboard kan samle det hele for en? Hvor findes de vises sten, der hjælper en til få udarbejdet en fornuftig strategi vedr. jobsøgning via Sociale Medier? Og her bekymrer det mig, at så mange kalder sig eksperter, for ekspert bliver vi vel aldrig i Sociale Medier, da det hele ændres fra dag til dag! En ting er sikkert – Sociale Medier vil vokse og det bedste vi kan gøre lige nu – er at følge vores fornuft.

Om Bettina:
Bettina Wæde er headhunter, partner og direktør i BWConsult & Co. Bettina har været HR-konsulent i Gordios Human Resource og DLH og er ekspert i at se, hvilke muligheder der er i markedet, når det drejer sig om nytænkning. Der er ingen begrænsninger, og kreativiteten er i spil i hendes nye e-bog ‘Nyt job – TAK’. Hun er i høj grad tiltrukket af ‘De sociale medier’, som åbner mange døre. Du finder Bettina på: www.bwconsult.dk
jobfee.wordpress.com
http://www.facebook.com/JobFee.dk
LinkedIn.com/in/bettinawaede.

 

Dette indlæg blev udgivet i Eksperter, FACTBOOK 2012, HR sociale medier og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til TEMA: HR – “Uoverskuelighed – Sociale Medier”

 1. Et lille indspark til dit spørgsmål om uoverskueligheden:
  På Twitter er det efterhånden helt normalt at angive jobopslag med tags, f.eks. #jobdk
  Overblik over nye opslåede job er således at følge med på:
  https://twitter.com/#!/search/realtime/%23jobdk

  Som du kan se, anvendes også tags så som #studiejob, #praktik etc.

  Apropos overblik, vil jeg da lige henlede opmærksomheden på vores sociale medie overvågningstjeneste, som sjovt nok hedder “Overblik”, og indeholder et dashboard etc:
  http://overskrift.dk/overblik/
  Du kan jo prøve det af, og se om det kan hjælpe dig i job-junglen på de sociale medier …

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


fire × 5 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>