Networked Business Cases: VisitDenmark på Facebook

I kampagnen Denmark on Demand inviterede VisitDenmark potentielle turister fra hele verden til på Facebook siden at beskrive deres ønsker til den perfekte ferie. Herefter udvalgte man en lang række af ønskerne og producerede et personligt foto- eller videosvar til den enkelte, som forsøgte at overbevise vedkommende om at Danmark skulle være den næste feriedestination. 

Udfordring

Udfordringen var at skabe dialog omkring Danmark som feriedestination på Facebook-siden og hjælpe potentielle turister på vej i købsbeslutningen.

Løsning

Produktionen af de mange foto og videosvar blev foretaget i ‘real-time’, så Facebook fansene fik et personligt videosvar efter få dage. Videoerne blev produceret direkte henvendt til den enkelte med navns nævnelse. Videoer og fotos løftede bevisbyrden for at man skulle komme til Danmark for at opleve f.eks. god mad, shopping, skøn natur, hot dogs, skiløb(!) og slægtninge man aldrig før havde mødt.

Resultat

Ca. 10.000 nye fans, 20 personlige videoer, masser af engagement og en ‘familiesammenføring’, da ‘Bob fra Iowa’ fik en personlig hilsen fra sin danske granfætter.

Key learnings

• Det skaber stor troværdighed at spørge hvad ‘kunderne’ ønsker fremfor at være ‘oversælgende’.

• Mikrosegmenteret annoncering mod målgrupper med en forud disponeret interesse for emner relateret til Danmark var en effektiv kampagnerekrutteringsmekanisme. ‘Key words: design, natur, danske slægtninge, mad etc.’

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


fem + 2 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>