Networked Business Cases: Spar med citronmåner i Facebook App

SPAR lancerede i deres fødselsdagsperiode Facebook-kampagnen: “Giv din ven en citronmåne” 

 

 

 

 

 

Udfordring

SPAR ønskede større synlighed på nettet og ville samtidig gerne have en lidt yngre målgruppe i tale. De ønskede at benytte Facebook, men var ikke klar til at forpligte sig tidsmæssigt ud over kampagneperioden/fødselsdagsperioden.

Løsning

Der blev lavet en fødselsdagsaktivitet, der vendte op og ned på de sædvanlige konventioner omkring detailkæders fødselsdage. I en Facebook- applikation opfordrede SPAR folk til at give venner med fødselsdag i september en gratis citronmåne. Ved få klik kunne man altså forære en given fødselar en citronmåne. Den heldige modtager skulle bare printe “gaven” ud og kunne kvit og frit hente en kage hos sin lokale SPAR-købmand.

Resultat

Kampagnen drev naturligt flere brugere ned i Spar- butikkerne, fordi man skulle hente citronmånen her. Ud over mere trafik i butikkerne blev 8000 kager givet væk på Facebook, og der blev “talt” om kampagnen 1100 gange – hvilket i alt gav mere end 97.000 visninger (på Facebook).

Key learnings

Sociale medier kan godt bruges til at drive direkte trafik til fysiske butikker offline. Det er også muligt at være tilstede på Facebook uden nødvendigvis at have en Page og skulle administrere denne. Giv din ven en citronmåne er et eksempel på en kampagneorienteret Facebook-aktivitet, bygget efter princippet “hurtigt ind – hurtigt ud”. Kampagner som denne kræver “et godt skub bagi” til at sætte den i gang, især i dette tilfælde, hvor der ikke i forvejen er en fanbase at tage udgangspunkt i. Altså skal man påregne udgifter til Facebook annoncering og evt anden form for annoncering for at drive trafik til app’en. Start med et større tryk, for at give app’en momentum, og lad den derefter leve sit eget liv.

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− syv = 1

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>