Networked Business Cases: PFA – Brug Livet Fonden

PFA Pension oprettede socialt velgørenheds-community som en del af deres CSR-indsats.

Udfordring

De fleste synes, at pension er kedeligt og en anelse støvet. Samtidig er pension en meget rationel størrelse uden følelsesmæssig tilknytning. PFA ønskede derfor at pleje deres CSR aktiviteter og samtidig bearbejde deres image over i en mere empatisk boldgade.

Løsning

Det blev besluttet at oprette en fond til støtte for frivilligheden i Danmark. En tanke der hænger godt sammen med PFA’s grundlæggende forretnings ide om, at give deres kunder det bedst mulige liv. Fundatsen blev formuleret som: “Brug Livet Fonden – Støtter de, der hjælper andre til at bruge livet”. PFA afsatte i den forbindelse 2 millioner kr., hvor det årlige afkast på 125.000 kr. uddeles som støtte til en årlig vinder også kaldet årets hjertesag. De frivillige skulle selv komme til orde og det primære omdrejningspunkt for kommunikationen blev derfor Facebook. Brug Livet Fonden bestod helt enkelt af en ansøgning- og afstemningsfase samt offentliggørelse af vinder.

Resultat

205 sager blev indsendt, alle med en opfordring til at stemme på netop deres hjertesag, hvilket med det samme skabte nogle bevægende og involverende historier. Målet var at opnå 10.000 stemmeafgivende fans i hele afstemningsperioden. Det totale antal landede på 25.298. Det gjorde Brug Livet Fondens Facebook-side til en af de hurtigst voksende Facebook-sider herhjemme på det tidspunkt. Vigtigst var dog, at snebolden rullede af sig selv. Antallet af kommentarer og ikke mindst den kvalitative karakter af brugernes dialog var både vedkommende og debatterende. Med Brug Livet Fondens Facebook-side opstod der et community, hvor frivillige i Danmark kunne samles og opnå en fælles forståelse for det arbejde, de lægger for dagen. Ønsket fra PFA var at opnå større eksponering omkring deres sociale engagement, og det blev spundet omkring et medie, der var som skabt til det. Nemlig Facebook.

Key learnings

• Stor villighed til at dele erfaringer blandt velgørende organisationer.

• Positiv indflydelse på PFA Pension som virksomhed og arbejdsplads.

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


to + 8 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>