Networked Business Cases: Mentos og viral dating på Facebook

Uden tidligere at have gjort sig bemærket på sociale medier i Danmark, debuterede Mentos på Facebook i januar 2012. Gennem en viral dating-kampagne formåede man at ramme den ønskede målgruppe og opnåede mere end 12.000 fans indenfor den første uge. 

 

 

 

Udfordring

Valora Trade, som står for salg og markedsføring af Mentos i Danmark, ønskede at etablere Mentos på Facebook på en bemærkelsesværdig måde samt at opbygge en solid fanskare indenfor den 15-25 årige målgruppe. Man ønskede desuden at aktivere et indgået sponsorat med Twentieth Century Fox i forbindelse med premieren på actionfilmen “This Means War”.

Løsning

Inspireret af temaet i filmen, hvor to hårdkogte agenter kæmper om den samme piges gunst, blev aktiviteten “DatingDysten” udviklet. Her kunne man invitere sine Facebook-venner til at dyste om en fælles biograftur via af et skydespil, hvor Mentos-pastiller indgik. Der var desuden mulighed for at vinde fribilletter til en eksklusiv forpremiere, biografbilletter samt Mentos-produkter hver uge. Aktiviteten blev bygget op omkring universelle begreber, der skulle appelere til både mandlige og kvidelige deltagere (Dating, action, udfordring, film  mv). “Udfordringselementet” blev yderligere  understreget af en global highscore-liste, hvor stillingen løbende kunne følges. Budskabet blev spredt via in-store-materialer og Facebook-annoncering.

Resultat

Med kampagnen, som varede i 10 uger, opnåede man knap 13.000 likes og havde således skabt et solidt fodfæste på Facebook som et godt fundament for fremtidige aktiviteter. Facebook-annonceringen resulterede i 18.868.409 visninger og 18.107 annonce-klik.

Key learnings

Opleves budskabet som relevant, er selv en så bredt defineret målgruppe som unge mellem 15 og 25 modtagelig for kommerciel påvirkning på Facebook og villig til at interagere med brandet. Desuden oplevede man at Facebook-annoncering var et effektivt værktøj til at påvirke denne målgruppe og bidrage til gensidig værdiskabelse.

Ressourcer

Eftersom Mentos ikke havde en eksisterende dansk Facebook-side måtte en sådan udvikles. Efter indledende strategiske overvejelser blev en plan for den nye sides lanceringen udtænkt og kampagnen blev skudt i gang. Således blev projektet relativt ressourcekrævende idet der fra start til slut blev brugt ca. 300 arbejdstimer på det.

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


+ ni = 12

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>