Networked Business Cases: Coca-Cola på Facebook

Dybdegående undersøgelse af Coca-Colas Facebook side, der sammenlignet med konkurrent, viste sig at have et overraskende forspring på positivt buzz blandt brugerne. 

Udfordring

Coca-Cola er et af de brands der har allerflest fans på Facebook, men det kan være svært at sige meget ud fra et enkelt tal. Derfor ønskede Coca-Cola en analyse af interaktion og holdning på deres Facebook profil.

Løsning

Via Social Media Metrics blev Coca-Colas Facebook side gennemgået i forhold til en række forudbestemte parametre, der sammenholdt med data fra deres konkurrenter, skulle give et grundlag for en bredere vurdering af virksomhedens succes på Facebook. Der blev lagt vægt på brugernes interaktionsniveau, virksomhedens indflydelse på samtalen, fordelingen af bidragsydere, samt deres “holdning” til brandet målt med en såkaldt sentiment analysis.

Resultat

Resultatet viste at Coca-Cola havde en forholdsvis stor fanskare i forhold til interaktionen på deres site – hvilket vil sige at der var forholdsvis flere passive medlemmer i forhold til konkurrenter, mens interaktionen hos Coca-Colas brugere var fordelt på flere  end hos konkurrenter. Coca-Cola var det firma der fik mest respons og tilkendegivelse af enighed fra deres brugere, når de postede, og de havde en stor overvægt af positiv sentiment på sitet sammenlignet med konkurrenterne, der havde en del negativ interaktion.

Key learnings

Mange fans betyder ikke nødvendigvis stor interaktion og værdiskabelse på væggen, men interaktion alene er heller ikke nødvendigvis svaret på succes. Det er nødvendigt at gå helt ind i samtalen og vurdere om interaktionen er positiv eller negativ, og hvad det er der genererer det ene frem for det andet, for at kunne planlægge sin aktivitet fremadrettet.

Ressourcer

Analysen fortages løbende for fremadrettet at justerer tiltag og kommunikation. I undersøgelsen ovenfor blev data fra et helt år gennemgået, hvilket var krævende for et site med mange millioner fans. Gøres det løbende og for mindre perioder vil tidsforbruget være begrænset.

Smid dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her eller blot for at følge med i udviklingen.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


3 + en =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>