Networked Business Cases: Carlsberg Sport på Facebook

Med konceptet ʻProud Sponsor of Youʼ og et fokus på sociale medier, digitaliserede Carlsberg Sport deres TV-bårne mediestrategi. Man gjorde det muligt at søge om personlige sponsorater på Facebook og øgede således den gensidige værdiskabelse med sine brugere. Dette resulterede i et forøget antal købsovervejelser samt prøvekøb og hævede købsfrekvensen hos den primære målgruppe. 

Udfordring

Carlsberg Sport nød godt af et stort kendskab til sit brand, men lå under for en lav kundeloyalitet. Samtidig oplevede man at målgruppen var svær at nå gennem traditionelle medier. Derfor ønskede man at målrette sine tiltag med digitale medier, skabe gensidig værdi med sine kunder og derigennem bestræbe sig på at øge loyaliteten hos målgruppen.

Løsning

Carlsberg Sport lancerede det ambitiøse mikrosponsoreringskoncept ‘Proud Sponsor of You’, som giver interesserede mulighed for at søge om støtte til spillertøj, udstyr og oplevelser mm. Fra et site linkes der direkte til en dedikeret Facebook-side, hvorfra brugere på få minutter kan ansøge om at få Carlsberg Sport som personlig sponsor. Som et led i ansøgnings processen indgår ansøgeren i et mindre videoklip. Klippet integreres i et iscenesat TV-indslag som uploades til hjemmesiden og som ansøgeren kan dele på flere sociale platforme. Dermed sikres en løbende strøm af relevant indhold både på Carlsberg Sports egen hjemmeside samt på Facebook. Alt dialog omkring kampagnen og de mange sponsorater samles på Facebook-siden, hvor det aktive community knytter fans tættere til hinanden og til Carlsberg Sport. Desuden vurderes hvert sponsorat for dets PR potentiale, hvorefter enkelte ansøgere udvælges til at indgå i særlige videoer med henblik på at skabe fornyet trafik til den virale kampagne.

Resultat

Løbende målinger har vist at Carlsberg Sport, på baggrund af den nye digitale mediestrategi, har opnået en significant stigning i antallet af købsovervejelser samt prøvekøb og en forøget købsfrekvens hos den primære målgruppe. Med ‘Proud Sponsor of You’ har man desuden opbygget en solid fanskare på mere end 90.000 og et aktivt community, som på kollaborativ vis er med til at definere Carlsberg Sports eksterne kommunikation.

Key learnings

Facebook har vist sig som er et stort aktiv til løbende kampagnehåndtering og den daglige dialog med Carlsberg Sports kunder har flyttet opfattelsen af brandet markant.

Ressourcer

Med initiativet ‘Proud Sponsor of You’ gennemgik Carlsbergs Sport en total omlægning af sin eksisterende mediestrategi. Man brugte op mod 100 arbejdstimer til planlægningen af projektet og har allokeret mere end 20 ugentlige timer til dets drift. Således var det en både omstændig og ressourcekrævende proces, som har haft både strategiske og driftsmæssige implikationer for Carlsberg Sport.

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


2 − en =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>