Networked Business Cases: Camp-Let og co-creation på Facebook

Camp-let A/S satte i samarbejde med Teknologisk Institut gang i en innovationsproces for både at åbne op for nye kundemarkeder og produktudvikling af deres campingprodukt. Det handlede også om at profilere sig overfor yngre målgrupper på Facebook samt et reekteret ønske om at forny sit brand. 

Udfordring

Camp-let A/S havde erkendt, at de trængte til at forny sig og søge andre afsætningskanaler for at udvide deres markedsmuligheder. Samtidig var virksomheden også optaget af at involvere nye brugere i udviklingen af deres produkter og services via brugen af sociale medier. Som mange andre virksomheder er Camp-Let A/S nødt til at agere udadvendt og søge nye forretningsideer på grund af en stærk og globaliseret konkurrencesituation.

Løsning

Tidsperiode for projektet var 12 måneder onlinedelen var ca. 5 måneder. Co-creation online kombineret med workshops og arrangementer: I den fysiske verden blev der afholdt workshops med den unge målgruppe i lokalområdet med konkurrencer og happenings for at drive interesse og indsamle idéer. F.eks til U-Day i Haderslev var der konkurrence om at slå en Camp-let op på tid – de hurtigste fik biografbilletter. Videoer, billeder og opdateringer af aktiviteter og udvikling blev efterfølgende lagt på Facebook, her fungerede Facebook som projektside og idéindsamling. Der blev også holdt workshops med målgruppen i samarbejde med Roskilde Tekniske skole. Før selve kampagnen blev der researchet, lavet workshop og interviews med Camp-lets medarbejdere. Både for at give dem ejerskab til den forestående proces, samt få et indblik i produktionen og omstillingsparatheden hos dem. I en efterfølgende workshop blev medarbejderne og andre interessenter involveret direkte i idéudviklingen. Der blev derefter arbejdet med koncepter og konkretisering i et lukket rum på  innovationsportalen.dk. Her kunne medarbejdere og inviterede interessenter få det samlede overblik over idémassen og stemme og kommentere på det. Der blev i samarbejde med lederstaben udarbejdet tre koncepter ud fra idéerne som virksomheden gerne ville arbejde videre med. Disse koncepter bliver også præsenteret løbende på Facebook for feedback fra brugerne. Det var udfordrende at få målgruppen involveret i produktet, da segmentet ikke var naturlige aftagere. Offline arrangementerne var en god hjælper til at drive interesse og idéer ind på online delen.

Resultat

  • Der blev skabt over 100 ideer til produkter, services eller forretningsmetoder.
  • Der blev udvalgt tre koncepter fra puljen, som virksomheden er gået videre med på deres udviklingsrejse.
  • Der er udviklet Camp-let vogne i nye designs som bliver testet på messer.
  • Der var en frugtbar dialog med de unge mennesker som Camp-let A/S kan bygge videre på.
  • Lærdom om at få liv i Facebook-dialogen med brugerne.
  • Medarbejderne har fået større ejerskabsfølelse over udviklingsarbejdet.

Key learnings

  • Det fungerede godt at kombinere Facebook- udveksling med workshops i real life.
  • De unge vil gerne tages med på råd og give deres mening til kende.
  • Konkurrencer er godt, og en visuelt velformet Facebook-kampagne har vist sit værd – men der er meget at øve sig i i forhold til at skabe incitamenter for at få målgruppen i tale.
  • Facebook-kampagnen gik bedst, når den spillede op ad arrangementer. Samt til sidst, da der kom synlige resultater ud af projektet – de nye designs.

Ressourcer

Konsulenter fra Teknologisk Institut var involveret via Next-Practice som er et udviklingsprojekt, der har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder til at afprøve nye innovationsmetoder i deres udvikling af produkter, services og forretning.

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


+ 6 = syv

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>