Networked Business Cases: Aalborg Teater på Facebook

Aalborg Teater har skabt en værdi til egne forestillinger ved at Facebook-brugerne anmelder forestillingerne og deler oplevelserne med hinanden. Facebook har bl.a. forlænget teateroplevelsen for publikum ved at skabe forventninger før oplevelsen og mulighed for at snakke minder bagefter. 

 

 

Udfordring

Aalborg Teater ønskede at få deres teatergængere til at bruge Facebook til at udtrykke sig med før og efter forestillinger. Men hvordan kobler man Facebook og websitet sammen?

Løsning

Facebook blev brugt som et medie for de dedikerede fans til at fortælle små nyheder og historier, som man ikke havde et medie til før. Fx. at søge statister, vise “behind the scenes” materiale, dele sjove oplevelser og have en direkte dialog med gæsterne. Der har været overvejende positiv respons fra brugerne, især når de har været inde og se en forestilling. Ved køb af løsbilletter over aalborgteater.dk modtager man efterfølgende 2 mails. Den første mail er med til at generere flere fans i købssituationen, og giver information om parkering, mad osv. Mail nr. 2 modtages dagen efter forestillingen. Denne mail opfordrer brugeren til at anmelde teaterstykket med brugerens Facebook profil. Her er der lavet et bruger anmeldelsesområde på hver forestilling, så man kan se både hvad kritikere og brugere mener om forestillingerne. Samtidig giver det en viral spredning af alle, som anmelder forestillingen.

Resultat

Facebook er den 3. største trafikkilde på Aalborg Teater og leverer 11% af alle henvisninger til aalborgteater.dk – Til gengæld er konverteringsfrekevensen på Facebook trafik relativt lav med 0,63%. Samtidig er der anmeldelser af de enkelte forestillinger, så brugerne kan forholde sig til andet end det kritikkerne skriver om dem.

Key learnings

• Facebook genererer ikke målbare konverteringer

• Masser af reaktioner og brugbare kommentarer

• Viral spredning af forestillinger

Har du en case?

Du kan smide dine egne inspirationkilder og cases i samlingen ved at blive contributor her til Networked Business Cases eller blot for at følge med i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− en = 3

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>