Kom i gang med mobil annoncering

Skrevet af:
Rasmus Burkal
Direktør og stifter af Splitter, http://splitterhq.com

Efter endnu et kig i FACTBOOK rapporten for 2012, kommer det bag på mig at så få benytter sig af, at annoncere i de mobile annoncenetværk. Kun 11% har sagt, at de benytter mobile annoncer i dag. Den resterende andel er forbavsende ligeligt fordelt imellem: fremtidig forventning om anvendelse, ingen forventning om anvendelse og manglende viden. Det vil jeg med dette blogindlæg prøve at skubbe lidt til.

Tager vi et kig på danske FDIMs mobiludgiverliste for juli måned i år, har de 10 største udgivere, målt på sidevisninger, tilsammen genereret over 130 milioner sidevisninger, på denne ene sommermåned. Det i sig selv, er med til at bevise at der allerede i dag, er en lang række ivrige forbrugerøjne rettet mod de mobile mediewebsites. På baggrund af de tal, burde du måske overveje at annoncere dine produkter eller services, overfor disse mobilbegejstrede danske forbrugere.

Kigger vi over på den anden side, hos forbrugeren, bekræfter undersøgelser og tal også at smartphonen ivrigt bliver brugt. Blandt de danske smartphone ejeres mest anvendte mobilaktiviteter, er følgende:

 • 81% Browsede på Internettet
 • 74% Brugte apps
 • 74% Foretog generel søgning
 • 66% Foretog produkt søgning
 • 49% Læste nyheder eller magasiner

Ovenstående er baseret på Googles tal, fra et online spørgeskema med 1.000 respondenter, indhentet fra januar til marts 2012 (via analysefirmaerne Ipsos MediaCT og TNS Intratest).

Yderligere fra Googles tal, kan det også ses at hele 89% af de danske smartphone ejere, dagligt har en, eller flere, online sessioner fra deres smartphone. Blandt disse trofaste smartphone brugere, har 88% bemærket de mobile annoncer.

Som det ses handler brugernes aktiviteter på smartphonen ikke kun om online og internet surf, men indlysende også meget omkring brug af apps, og netop apps kan også anvendes til mobilannoncering. Ønsker man at annoncere i apps, skal man dog være opmærksom på, at udbredelsen af annoncer fra de danske annoncenetværk, i specifikt danske apps, stadig er forholdsvis begrænset. Yderligere skal man også vælge at annoncere i apps med eftertænksomhed, da det langt fra er alle budskaber der vil opnå en høj respons. Et oplagt eksempel på at annoncere via apps, kan f.eks. være en anden app (gerne relateret til målgruppen eller kategorien af den pågældende app der annonceres i.)

Jeg har herunder prøvet at formulere 5 korte og konkrete trin, for at du kan komme i gang med din første mobile annoncekampagne:

 1. Din kampagne landing page skal være mobiloptimeret
  Det er naturligvis vigtigt at den side, du leder brugerne over til, er tilpasset og optimeret til smartphones. Her er det vigtigt at du tænker; indhold, hastighed, skærmstørrelse mm. Den bedste værdi for din kampagne bliver skabt, hvis brugeren kan fuldføre sit mål, på denne landing page. (f.eks. fuldføre et køb, få et tilbud, finde forhandler, ringe jeres service afdeling op eller tilsvarende)
 2. Optimér dine annoncer til at være mobilvenlige
  Her er det igen vigtigt at tænke over både design, indhold og størrelse – formatet er mindre, så det er vigtigt at dit budskab står klart frem. Men vigtigst af alt er, at tænke kontekstuelt, f.eks. kunne det være ved at tilbyde en “forhandler finder”, nem adgang til kontakt informationer (f.eks. telefonnummer til jeres salg og service), simpelt og søgbart overblik over jeres produkter, services og priser.
 3. Hvis det er muligt, så tænk: lokalt, socialt og/eller interaktivt
  Ved netop at udnytte smartphonens tekniske fordele, kan du give en langt mere relevant og bedre oplevelse af dit produkt eller service. Men husk altid at have et klart mål med din kampagne, og lad dig ikke forblænde af de “fancy” muligheder.
 4. Husk at holde statistikken adskilt
  Det er vigtigt at du husker at holde statistikken på dine mobile annoncer og dine almindelige online annoncer adskilt, det er helt fint at du benytter samme tracking system – men husk at benytte forskellige kampagnekoder og landing page URLs, så du let kan se forskel på CTR, konverteringsrater mm. på tværs af mobil og web.
 5. Kom i gang og prøv det af
  Giv det et skud, start med at prøve en mindre kampagne af. Evaluér på de erfaringer du gør dig fra denne kampagne, og kør så næste runde efter at have justeret og optimeret. Der er ingen der rammer den 100% rigtigt første gang.

Nu burde du have grundstenen lagt, for en god køreplan for at komme i gang, men vi mangler naturligvis det vigtigste af det hele. Hvor og hvordan får du vist din mobile annonce kampagne?

Der er naturligvis de store kendte internationale spillere som Admob fra Google. Google selv, tilbyder også deres AdWords i en mobil målrettet udgave. Alternativt er der også Apples iAds, som dog ikke er lanceret i Danmark endnu, men allerede er ude i England, Tyskland, Frankring, Spanien og Italien blandt de europæiske lande. Ellers er der alle de andre større internationale spillere som Millennial Media, Jumptap, InMobi og Adfonic, for blot at nævne et par af de største.

Det kan virke uoverskueligt at finde de(t) rigtige annoncenetværk, specielt blandt de internationale spillerer. Jeg vil derfor anbefale at rette blikket mod den danske muldjord, til at starte ud med. Det kan være i form af at tage kontakt til et af de danske mobile annoncenetværk som adQuota eller Mobnet, disse to annoncenetværk er godt repræsenteret i det danske medielandskab. AdQuota med medier som bla.: Berlingske, Politiken, Kanal 4 og 5, DMI med flere og Mobnet med medier som: TV2, Børsen, Den Blå Avis, Jyllands-Posten med flere. En af disse to spillere vil være en fornuftig start.

Jeg håber at dette har været med til at konkretisere den første mobile annonceringskampagne for dig, og at det kan være med til at sætte skub i udbredelsen, af at inddrage den mobile kanal i de generelle kampagneaktiviteter. Og der skal sættes turbo på, hvis TNS gallups trendanalyse for 2012 skal holde. Forudsigelsen siger, at hele 63% af de danske annoncører vil anvende mobil marketing i 2012 – derved ikke sagt at mobilannoncering skal bære det hele i sig selv.

——————————————

Læs mere om forfatteren:

Rasmus Burkal - Direktør og stifter af Splitter, der hjælper brands og bureauer med at simplificere kommunikation og markedsføring af Mobile Apps på tværs af platforme.

Se mere på http://splitterhq.com

kontakt data:
Mail: 
rb@splitterhq.com

Mobil: +45 5192 5192
——————————————

 

Dette indlæg blev udgivet i Eksperter, FACTBOOK 2012, Mobil, Networked Business FACTBOOK 2012 og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Kom i gang med mobil annoncering

 1. Pingback: Digitale medier og strategisk forretningsudvikling Indfri vækst potentialet fra Mobile og Sociale medier | Digitale medier og strategisk forretningsudvikling

 2. Pingback: Digitale medier og strategisk forretningsudvikling Mobilen spiller en stigende rolle forbrugernes købsproces | Digitale medier og strategisk forretningsudvikling

 3. Pingback: Golden opportunities in mobile advertising | AdQuota International

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


syv − = 6

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>