Introduktion og baggrund: Tanker om at gøre Danmark til verdensmestre i sociale medier

Leave it better than you found it.

Introduktion og baggrund
SocialSemantic.eu er over det sidste års tid vokset ud af, hvad der indledningsvist blot var mit eget private hygge-research -projekt.  Efter at have arbejdet som forretningsudvikler og senior konsulent i mere end 10 år ønskede jeg en pause fra timeregistrering og fakturerings-forpligtigelser.

Jeg havde netop solgt min virksomhed (enzym), befandt mig i et ”positivt-tomrum” og trængte til at få ”fyldt nyt på”. Domænet omkring Sociale Medier og web 2.0 havde længe været et sted hvor jeg følte et behov for at komme et spadestik dybere.

Ligeledes passede det helt perfekt til et af de andre projekter jeg blev involveret i efter salget af enzym og følte lidt at jeg vendte tilbage til nogle af de rødder som helt fra starten fik mig til at brænde for internettet. Bøger som Growing up digital, Cluetrain Manifesto og Funky Business åbnede tilbage i ’99 mine øjne for noget jeg den dag i dag elsker at arbejde med og fascineres og inspireres af hver eneste dag.

 Internettet og en bedre verden

Jeg håber og tror, at vi med Internettet kan være på vej mod en bedre verden – det er i hvert fald en mulighed  – så må det være op til alle os at få det bedste ud af situationen og påvirke tingene i den rigtige retning.

Det er essentielt set derfor Internettet har været og i særdeleshed stadig er så spændende et sted at være beskæftiget. Udover den evigt tillokkende mulighed for at lave det næste Skype, Google eller Facebook – så tror jeg virkelig at det er det, der driver mange af de hundredvis af mennesker jeg har arbejdet sammen med over årene. Det her er noget nyt, noget stort og et sted hvor der virkelig er mulighed for at gøre en forskel.

For mit vedkommende er det i hvert fald det sted jeg til dato har været ”mindst dårlig” til at få det bedste ud af min tid. Jeg håber med opstart af projektet – hvad der nu er blevet til SocialSemantic.EU at have lagt et frø til et projekt, som mange har lyst til at tage del i og forme som var det deres eget – Jeg glæder mig til at se hvor vi skal hen…!

KILDER & INSPIRATION

Clay Shirky: How cognitive surplus will change the world http://www.ted.com/talks/lang/eng/clay_shirky_how_cognitive_surplus_will_change_the_world.html

Gordon Brown: Wiring a web for global good http://www.ted.com/talks/lang/eng/gordon_brown.html

President Bill Clinton – Global Citizenship: Turning Good Intentions into Positive Action http://www.youtube.com/watch?v=D_UTMFQRiOo

Mine oprindelige intentioner med at gå i gang med projektet (nu SocialSemantic.eu) var primært at forbedre min egen forståelse for sociale medier og web 2.0 gennem den viden jeg fik samlet sammen og struktureret.

Gennem andres involvering og interesse er projektet nu vokset til noget nyt og spændende og de her indlæg er til dem der har brug for at kende mere til de tanker og det arbejde der ligger til grund for opstarten og ikke mindst om arbejdet der er i gang hos SocialSemantic.eu netop nu (skrivende stund August 2010).

Forhåbentligt finder du projektet spændende og ser en mulighed for selv, som enkeltperson eller som virksomhed, at deltage og få noget ud af projektet. Om det er som kollegial-internet- entusiast eller som professionelt ansvarlig for den digitale strategi i en privat eller offentlig virksomhed – så håber jeg at arbejdet kan gavne din indsigt i domænet omkring Sociale Medier og web 2.0 – og at denne indsigt vil være værdifuld for dig og for os alle sammen i realiseringen af hvad der er blevet vores mission – netop at medvirke til at gøre Danmark til verdensmestre i sociale medier – Hverken mere eller mindre!

Efter at have været i gang med projektet (SocialSemantic.eu) i næsten 12 måneder, har jeg 1000 tanker jeg gerne vil dele med dig.

…Og, det er det denne serie af indlæg handler om. Du skal være velkommen til at afbryde, være enig eller uenig og gør det gerne i kommentar felterne nedenstående (eller på min mail – jfk [at] socialsemantic [dot] eu) – det er jo ikke mindst det det handler om – din mening samt dine tanker og input til projektet.

Allerhelst håber jeg du vil berige projektet med din deltagelse og synes at målet med det hele er et fantastisk et og at du, begejstret som os, kaster dig ud i det og ser, hvor det kan føre os hen!

Hvis du vil snuse lidt i min baggrund – hvem jeg er og hvad mit belæg er for at starte et projekt som dette – kan du finde mere om mig på LinkedIn her.

Hvis du vil høre mere om hvem der er med i Projektet omkring at gøre Danmark til verdensmestre i Sociale Medier, så kig forbi på

LinkedIn gruppe her

Facebookside her

Velkommen til SocialSemantic.eu

Jan

Brug for din støtte og dine input til at guide vejen i arbejdet

Støt projektet ved at følge os på ovenstående grupper. Der gir os go’ benzin at vide at vores arbejde skaber værdi og følges af nogle derude!

Aktiv deltagelse – helt generelt kan jeg sige at – hvis du kan se at du har lyst og mulighed for at bidrage eller se at du kan få noget ud af at deltage så skal du være velkommen – så bare hop ind (send os en mail contact [at] socialsemantic [dot] eu eller gi os et ring 70 27 27 31)

læs serien om at gøre Danmark til verdensmestre i sociale medier her

Dette indlæg blev udgivet i Introduktion og projektet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


en × 9 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>