Input til arbejdet med rapporten

Udarbejdelse af Social Media Report 2010Hi Folks – Så er det tid til at bruge de små grå ;-)

Vi er stadig et godt stykke tid fra at bearbejdningen af alle de indsamlede data fra undersøgelsen, for alvor går i gang.

Men arbejdet er allerede begyndt. Vær med til at kvalitetssikre rapporten ved her at give jeres input til at angribe det omfattende talmateriale.

Vi har også givet depechen videre til flere danske specialister i sociale medier. Bl.a. Andreas Johannsen og Trine-Maria Kristensen som vil komme med deres input til hypoteserne.

Hypoteser til afprøvelse på talmaterialet
I forbindelse med at vi skal i gang med selve dataanalysen, ønsker vi at afprøve en række hypoteser omkring vores formodninger på området.
Eksempelvis:

 • Er det rigtigt, at stort set alle virksomheder forventer øget fokus på at anvende de sociale medier – (eller er der mere tale om et hype i konsulentbranchen)?
 • Har projekterne svært ved at finde forankring på det strategiske niveau i organisationerne?
 • Er det typisk B2C markedsfokuserede virksomheder der er kommet i gang med at anvende værktøjerne?

HVAD VIL DU GERNE HAVE SVAR PÅ?
Hvad skal vi kigge efter i talmaterialet – Hvilke hypoteser skal afprøves i regi af Danmark og Danske organisationers erfaringer og forventninger til brugen af de nye sociale værktøjer:
Gi os dine input – store som små – tror du at:

 • Marketing er dem der er bedst til at få ROI ud af sociale medier i forhold til andre afdelinger / forretningsprocessor
 • Det primært er folk under 30 der arbejder med de nye platforme i organisationerne
 • Efter facebook, hvilke af de sociale værktøjer har da mest fokus
 • Hvad er den største oplevede udfordring for at arbejde med sociale medier i organisationerne. Er det mangel på resourcer, mangel på forståelse eller prioritet og sponsorskab i ledelsen

Drop dine kommentarer her, i debatten – vi ser frem til at høre fra dig

Dette indlæg blev udgivet i Social Media Benchmark Report 2010-DK og tagget . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Input til arbejdet med rapporten

 1. Her er et par hypoteser, forholdsvist løst formuleret:

  - Der er et misforhold mellem budgetternes størrelse og hvor meget opmærksomhed, der dedikeres til sociale medier vs traditionelle kanaler. Kort sagt: Pengene er i de traditionelle kanaler, mens opmærksomheden/omtalen er ved de sociale medier.

  - Sociale medier har ikke strategisk fokus i virksomhederne. De projekter, som etableres er stadig i test-stadiet, og virksomhederne gør det meget for at få erfaringer.

  - Det knyttes sjældent ROI-betragtninger til projekter med sociale medier. Hænger sammen med ovenstående.

  - Af alle virksomhedens funktioner er det langt overvejende marketing, som bruger sociale medier. Meget få anvender sociale medier til rekrutering, innovation, vidensdeling etc.

 2. Maria Hilden skriver:

  Tak for invitationen til at bidrage med forslag til hypoteser! Mit forslag neden for er udtryk for mine egne faglige interesser, og hvad jeg selv synes, det kunne være spændende og nyttigt at vide mere om :-) .

  Jeg er interesseret i at forstå den politiske virkelighed i organisationen, som projekter og aktiviteter – der involverer sociale medier – skal besluttes/realiseres/lykkes og levere ROI i:
  Hvem er de interne interessenter, og hvad er deres interesser? Hvad bunder deres forskellige interesser i – forskellige ansvarsområder, manglende eller fejlagtig viden om, hvad sociale medier kan bruges til i en forretningsmæssigt sammenhæng, angstpræget syn på koblingen sociale medier-forretning-brand-omdømme? Hvilken viden skal være til stede hvor i organisationen, for at organisationen kan træffe de rigtige beslutninger og sikre det rette fokus – også frem i tid – på disse projekter og aktiviteter?

  Tilsammen kan de indsamlede data om (1) respondentens placering i organisationen, (2) respondentens vurdering af sociale mediers forretningsmæssige værdi inden for forskellige ansvars- og arbejdsområder, (3) respondentens svar i spørgsmål 27 og (4) respondentens alder og køn kaste lys på denne problemstilling. Vi får brug for at dykke ned i følgende spørgsmål:
  Hvad betyder respondentens rolle i organisationen (medarbejder/leder, specialist i digitale medier/ikke-specialist, linje/stab, marketing eller kundesupport o.s.v.) for respondentens syn på sociale mediers forretningsmæssige værdi nu og på sigt? For respondentens oplevelse af sociale mediers som ’mulighedernes land’ eller ’trussel mod produkter, brand og omdømme’?

  Mange hilsner

  Maria
  Tlf. 40 68 46 42

  • mla skriver:

   Hej Maria

   Super. Rigtig gode spørgsmål/hypoteser!

   For dem der ikke kan huske det, så er spørgsmål 27:
   Hvilke af nedenstående forhold udfordrer arbejdet med sociale medier i din
   organisation?
   - Manglende forståelse i organisationen for potentialet i sociale medier
   - Vanskeligt at vise håndgribelig værdi af investering i sociale medier
   - Ledelsens manglende prioritering af sociale medier
   - Manglende kompetencer/viden inden for sociale medier
   - Manglende ressourcer – tid
   - Manglende ressourcer – økonomi
   - Ingen af ovenstående
   - Andet (angiv venligst nedenfor)

   ;-) Martin

 3. ulrik sandholt skriver:

  Her er mine erfaringer som webanalysekonsulent.

  Der er lige pt. efter min bedste overbevisning stort set ikke nogen som rent faktisk måler på deres indsats på sociale medier ved hjælp af et analytics værktøj. Der eksisterer 2 forkskellige typer af værktøjer: Analytics værktøjer og monitoreringsværktøjer. Sidstnævnte er mere brugt end førstnævnte. Af alle de virksomheder som er på facebook, er det enormt få som har et call to action på selve deres facebook side. Det, selvom undersøgelser har vist at det er mange gange nemmere at få eksempelvis et nyhedsbrev signup på facebook end på din egen hjemmeside. Der er ligeså få virksemheder som udvikler facebook flash applikationer som de bruger aktivt på deres facebook side, på trods af at spil så som farmville allerede har vist hvor omfangsrig en anvendelse en facebook app kan have. De få der laver facebook flash, synes ofte at en tracking løsning er for dyr, selvom man godt ved at potentialet i facebook er gigantisk.

  Derudover er der meget få virksomheder som har forstået den primære funktionalitet bag sociale medier: At dele indhold med hinanden.

  Der er dog nogle succeshistorier på de sociale medier, men de er langt fra reglen.

  Undersøgelser har vist at de tiltag som har størst succes på sociale medier er at give muligheden til brugere i at dele information om dem selv. Ellers deles indhold ikke særligt ofte. Denne mulighed skal promoveres gennem eksempelvis facebook ads, således at brugeren forstår han/hn kan gøre det. Et godt eksempel er: Hvilken rockstjerne er du? eller Inviter din ven/veninde med på en ferie i vores pakkekalender (som eksempelvis Star tours har haft stor succes med)
  Derefter skal man måle på sin indsats. Hvor mange fans får man af tiltaget, hvor mange venner har disse fans (ergo hvor stort reach har man) og hvor mange af disse fans deler ens indhold med deres venner. Hvordan anvender disse venner og deres venner det implementeree flash objekt og hvor mange call to actions får man. Hvor er ens svagheder. Hvilke af ens fans deler ens indhold mest?
  Slutningsvis skal man måle hvor mange af disse venners venner som rent fantisk bliver nye fans og så kan cirklen gentages. Måske kan det tilmed betale sig at give ivrige delere en fordel?

  Dette gælder naturligvis mest for facebook, som er klart den mest dominerende form for sociale medier i masseindflydelse. Med der er også muligheder for at måle på ens linkedin indsats (hvis du er en smal virksomhed med en b2b profil som kun retter sig imod IT-chefer eller på twitter og i meget høj grad på ens mobile applikationer, hvor selv måling via Google analytics kan implementeres (hvis da bare bureauer der lavede iPhone og android apps, forstod hvordan man virkelig satte noget ordentlig analytics op på mobilapplikationer).
  Det er et simpelt spørgsmål om at vide hvordan man forbedrer sin indsats gennem en målrettet analyse.

  Facebook bliver lige pt. simpelthen brugt forkert af majoriteten af virksomeheder. Og derfor ser de ikke nogen voldsom god ROI på det. det samme gælder mange andre sociale medier.

  Nå, men jeg håber jeres undersøgelse går godt:) Jeg glæder mig ihvertfald til at virksomheder starter på at anvende sociale medier ordentligt og ikke blot have en facebook side som de fleste har et fitness kort. For at pleje sin dårlige samvittighed :)

  Godt nytår!

 4. Spændende undersøgelsesfelt.

  Jeg tænker meget over hvordan ROI (et meget traditionelt økonomisk styringsværktøj med rod i planlægningsskolen) kan indpasses i aktiviteter på social medier (notorisk vanskelige at forudsige og dermed også at planlægge).

  Jeg kan godt se måder at kvantificere værdi af lead-opsamling med kampagner på sociale medier. Men samtidig synes jeg at det er det område der udnytter et meget snævert udsnit af potentialet i sociale medier. Det er blot virksomheder sender deres markedsføringsbudskaber ud, med masser sukker på, i et rum hvor hovedinteraktionen er mellem privatpersoner/individer ikke mellem individer og virksomheder. Man forsøger at kapitalisere på et randscenarie.

  Den mest værdifulde brug af sociale medier er typisk mindre virksomheder for hvem de sociale medier er en fuldstændig integreret del af deres kommunikation med deres publikum. Hvor det ikke er en marketingsafdeling der sidder på “kanalen”. Men hvor det er dem der arbejder på kerneydelsen der bruger sociale medier til at nå ud til og interagere med det egentlige publikum og dermed berige niveauet af gensidig indsigt til gavn for service-oplevelsen.

  Men sådan en adfærd kræver en helt anden approach at værdimåle en end traditionel “lead-tragt” som man sætter op med faste tællepunkter. Hvad der kommer til at ske i sådan en interaktion vil være uforudsigeligt og registrering og værdisættelsen af disse hændelser vil være svær.

  Hvordan man lige DJØF’icirer dette og sætter det på formel og hælder det på tube er jeg noget i tvivl om :) Nogle gode bud?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


+ 4 = tolv

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>