Infographic – Danske virksomheder på sociale medier

Opdatering d. 30/1: Vi arbejder på en opdatering af infographic’en med tal fra det rensede datasæt.

VITGTIG INFO: resultaterne i vores første udgivelse af infographic’en er lavet på baggrund af et udtræk af rådata. Tallene er altså ikke blevet Renset, Kategoriseret eller udtrukket på baggrund af en specifik Metode. For uddybning se Jans svar i kommentarerne fra d. 28/12 ;-)

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

13 kommentarer til Infographic – Danske virksomheder på sociale medier

 1. jan skriver:

  Hej alle, husk I stadig nå at være med i undersøgelsen og få rapporten tilsendt gratis når den udkommer sidst i januar. Deltag på: http://www.socialsemantic.eu

  vh Jan

 2. et projekt jeg gerne vil følge og deltage i med hovedvinklerne egen virksomhed – og reaktionsmønstre i og af sociale medier

 3. Det der overrasker er at så mange virksomheder 82% siger de er i gang med sociale medier.
  Hmmm, hvis man har en side på fadcebook eller man har lavet en blot men ikke bruger den aktivt så er det svært at sige at man faktisk er i gang. Men det tegner da lyst at man ikke siger at det ikke har interessen, eller at det kan være lige meget :-)

 4. Thomas skriver:

  Jeg må indrømme jeg forholder mig meget skeptisk overfor konklusionen på denne undersøgelse. 82 % lyder overvældende højt, taget i betragtning at Danmark har over 300.000 virksomheder, hvoraf 92 % har under ti ansatte, og den tredjestørste erhvervsgruppe er landbrug og fiskeri (kilde: http://goo.gl/6wEqX). Det gør, at dette resultat af den ellers meget spændende undersøgelse, som jeg også selv deltog i, bliver nærmest ubrugeligt, i hvert fald hvis konklusionen, som det præsenteres her, er, at 82 % af alle danske virksomheder på tværs af alle brancher, har gang i sociale medier. I hvert fald hvis ikke der offentliggøres noget info om hvilke typer virksomheder, der har besvaret undersøgelsen, og fokus derved indsnævres. For jeg tror simpelthen ikke på at størstedelen af de danske landbrug er aktive på sociale medier.

 5. jan skriver:

  @Thomas , Tak for dine tanker ovenstående + tak for din deltagelse i undersøgelsen – og lad mig prøve om jeg kan nå at komme dig lidt i forkøbet ;-) – jeg er i grunden enig i dine betragtninger – så lad mig kaste lidt mere lys på infografikken som den ser ud pt. – og hvordan vi har planer om at bearbejde data når undersøgelsen slutter (3/1)

  1) Data er ikke renset – derfor har den tittel af at være foreløbig. Vi blev spurgt af Børsen om vi havde mulighed for at lave et udtræk ned i databasen således at vi kunne se hvor tingene pejede henaf. Præmissen for dette var at vi ikke endnu har renset og kategoriseret data – som er alt det arbejde vi skal igang med nu.

  2) Metodeafsnit. Rapporten kommer til at indeholde et metode afsnit (for dem der gider den slags ;-) som kommer til at præsicere validiteten af konklusionerne – herunder om det kan formodes at der skal “lægges til ellers trækkes fra” forskellige steder. Vi har 3 profesionelle folk med i denne del af projektet – så vi gør alt for at der kommer et sæt “briller” med der gør at man ved hvad man kigger på

  3) Selve kategoriseringen og indeling af perspektiverne (brancher, forretningsprocessor, landsdel og hvad vi ellers finder på) er en vigtig del af at kunne bruge data til noget – gennemsnit er ofte ikke noget man kan bruge til så meget – og faktisk er det en meget central del af projektet – IKKE kun at blive endnu en rapport der fortæller at “Sociale Medier” vokser. men uddele et data sæt til mange forskellige parter (herunder alle de samarbejdspartnere der har været med til at udbrede undersøgelsen – dvs. branche organisationer og rådgivningsfirmaer indenfor de forskellige procesdicipliner som undersøgelsen afdækker) som hverisær graver i data med deres domæne fokus og erfaring. Således regner vi med over de næste 6 mdr. at assistere mange forskellige organisationer med at fortolke data i deres interessefelt.

  Må jeg spørge om du (og alle andre) har tid og lyst til at give jeres input omkring – hvad og hvordan vi skal kigge på data. kig forbi på linkedin gruppen: http://www.linkedin.com/groupItem?view=&gid=3108021&type=member&item=23769864&qid=f641a580-2aaa-4471-ad3e-0eb7950c10b1&goback=%2Egmp_3108021
  eller http://blog.socialsemantic.eu/input-til-hypoteser/

  … og bidrag med dine ideer og tanker til hvordan vi kan anvende data.

  igen – tak for dit input – vi vil gøre alt hvad vi kan for at rense data op på en måde så grundlag og output bliver så troværdigt som overhovedet muligt.

  vh Jan

 6. Pingback: Danske virksomheder på sociale medier – men er der nogen der har en strategi? « Lippmann insights

 7. Benny skriver:

  82% af alle danske virksomheder … med en responds på ca. 2500 giver det et snit på ca. under 1% af puljen.
  Dermed bliver det kritisk at kende hvad mikro versus små versus mellemstore versus store egentlig mener.
  Hvis respondenterne alle ligger i mikrovirksomheder er det kritisk netop at vide dette for at kunne anvende informationen korrekt.
  /Benny

  • jan skriver:

   Hej Benny,
   tak for input – som det kan ses af et par af ovenstående indlæg har vi fået lidt røg for at release denne infographic baseret på rådata – og uden en metodeforklaring!

   Vi arbejder hårdt på sagen da vi netop i denne måned sidder med data-rense arbejdet og ikke mindst metode for bearbejdning af data. Den del vil der være styr på når rapporten komer om en lille måneds tid – og så forventer jeg at vi opdatere infografikken og forhåbenligt finder mulighed for at lave mange flere :-)

   tak for input, det er noteret :-)

   Venligst Jan, socialsemantic.

 8. Jesper skriver:

  82% i gang – sandsynligvis også udtryk for virksomhedernes ønskede status (som der ofte svares med i undersøgelser).
  92% af disse ønsker at forøge initiativer – fortæller i virkeligheden nok mere om status. De ønsker naturligvis at ‘komme rigtigt’ i gang. Præcis hvad dette betyder for den enkelte virksomhed, kan blive en afgørende udfordring på linje med selveste eksistensberettigelsen.
  Virksomhederne må erkende fænomenet ‘sociale medier’ som noget langt større end dem selv. De er ikke pålagt at optage dem i deres virke, men måden de håndterer dem på, fortæller meget om, hvem de er.
  ROI-tallene afspejler tillige mekanismerne bag sociale medier og føres ikke overraskende an af virksomhedernes ‘sociale’ initiativer (kommunikation, marketing, IT/web). Forbedringer opleves kun der, hvor muligheden gives, så når/hvis værktøjernes potentialer udfoldes i de øvrige centrale forretningsprocesser, vil også disse kunne fremvise forbedrede tal. Men det sker næppe af sig selv.

 9. jan skriver:

  Hej @alle
  Tak for konstruktiv kritik og ros :-) for arbejdet med infografikken. Ville bare lige sige at vi har taget de mange bemærkninger til os og prioriterer at komme ud med en opdateret infografik i løbet af den kommende uge (5). Den vil indeholde opdaterede tal og ikke mindst, en formuleret afgrænsing og beskrivelse af metode og ramme for hvilket grundlag der ligger bag tallene.
  VH Jan

 10. Jette Westerdahl skriver:

  Er infografikken ved at være klar?

  • Martin Launey skriver:

   Hej Jette

   Infografikken og den tråd der er med, er “gammel” og ikke aktuel længere.

   Vi har faktisk talt om at få opdateret infografikken, men har ikke haft tid/ressourcer til at gøre det. Kender du nogen der måske ville gøre det?

   Mvh.

   Martin

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− syv = 1

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>