Dansk Erhverv indtræder i SocialSemantic.eu projektsamarbejde – FACTBOOK 2012

Vi er glade og stolte over at Dansk Erhverv i år, er trådt ind i projektsamarbejdet med Socialsemantic.eu omkring Social Media FACTBOOK 2012. Det viser os, at resultaterne af sidste års undersøgelse har været værdifulde og forventningerne til dette års FACTBOOK2012 ikke er blevet mindre.

Samarbejdet er allerede godt i gang, og Dansk Erhverv udtaler selv om samarbejdet:

De sociale medier – og det teknologiske web 2.0 fundament der ligger bag – fylder mere og mere i vores hverdag. Både i vores fritid, som en del af vores arbejdsliv og i virksomhedernes måde at udvikle sig på.

I marts blev den første FACTBOOK 2011 offentliggjort. En omfattende afdækning af danske virksomheders erfaring med og brug af sociale medier. Det var et spændende studie, som bl.a. viste, at de sociale medier har gjort deres indtog i erhvervslivet, men også at de fortsat ikke var forankret som en naturlig del af virksomhedens strategi og udvikling.

Næste års FACTBOOK 2012 kommer desuden til at afdække virksomhedernes anvendelse af Mobile- og Apps-baserede løsninger samt brug af Cloudbaserede IT services. På den måde sættes sociale medier ind i en større sammenhæng og undersøgelsen skaber herved et mere komplet billede af, hvor langt virksomhederne er kommet i udnyttelsen af hele den kommunikations- og samarbejdsmæssige infrastruktur, som dansk erhvervslivs konkurrenceevne skal bygges på i fremtiden.

Med Dansk Erhvervs indtræden i FACTBOOK 2012 projektforløbet kan vi støtte op om et vigtigt initiativ, der også vil komme Dansk Erhvervs mange medlemmer til gavn. Det er noget helt unikt, at så mange forskelligartede partnere på tværs af rådgivningsvirksomheder, universitetsnetværk, fagnetværk og fagforeninger er samlet i et fælles projektforløb. Med en så massiv rækkevide er der gode muligheder for at projektet virkelig kan gøre en væsentlig forskel i dansk erhvervslivs måde at tilegne sig ny viden og kompetencer på et vigtigt område.

Derfor glæder jeg mig utrolig meget over, at Socialsematic.eu i samarbejde med Dansk Erhverv og en lang række andre partnere har besluttet at gennemføre undersøgelsen igen i år, så vi kan få inspireret til indsigt og afdækket, i hvor høj grad danske virksomheder evner at udnytte de nye muligheder.

Der er ingen tvivl om, at erhvervslivet i disse år leder efter nye forretningsmodeller og måder at servicere og komme tættere på kunderne på. Der er heller ingen tvivl om, at de nye web 2.0 teknologier er blandt de helt centrale områder til at skabe denne udvikling. Dem som evner at udnytte mulighederne vil være dem, som hurtigst forlader krisen og kommer ud på den anden side som morgendagens vindere. Hvilke brancher og hvilke områder, der bedst evner at knække den kommercielle kode i de sociale mediers muligheder bliver spændende at se, og derfor glæder jeg mig utrolig meget til at se de konklusioner, som socialsemantic.eu drager ud af årets undersøgelse.

Dansk Erhverv træder ind i projektet med ballast og et jordnært perspektiv. Noget jeg håber kan støtte projektets fokus på at forankre de nye strategiske muligheder i virksomhedernes operationelle hverdag – en vigtig forudsætning for at udvinde konkrete resultater af de nye muligheder.

Mvh

Jens Klarskov
Adm. direktør

Dansk Erhverv

 


Dette indlæg blev udgivet i Introduktion og projektet, Samarbejde, Social Media FACTBOOK 2012 og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− tre = 5

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>